Kost het veel geld om een pinapparaat te kopen? 

Als winkelier en ondernemer kun je eigenlijk niet meer zonder een pinapparaat. Je klanten kijken je waarschijnlijk vreemd aan als ze in jouw winkel niet met pin kunnen betalen. Dus als je een winkel hebt of wilt starten dan is een goed werkend pinapparaat een must. Maar kost het eigenlijk veel om een pinapparaat te kopen? 

Aanschafkosten 

De aanschafkosten van een pinautomaat vallen over het algemeen wel mee. Zeker als je kiest voor een mobiel pinapparaat gekoppeld aan je mobiele telefoon, handig als je vaak op de markt of bij evenementen staat, ben je voor een paar tientjes al klaar. De aanschafkosten zijn dus niet enorm hoog. Je betaalt het bedrijf dat het pinapparaat levert dan wel een klein bedrag per transactie.  

Vaak is dat een percentage van het bedrag dat gepind wordt. Daarnaast zijn er natuurlijk installatiekosten die je betaalt als het pinapparaat geleverd wordt. De serieuzere pinapparaten kosten al gauw een paar honderd euro. Ook hierbij betaal je per transactie en vaak heb je ook een service contract waar je rekening mee moet houden.  

Veel gemak voor klanten 

Al deze kosten wegen natuurlijk niet op tegen het gemak dat je zowel de klant als jezelf biedt. Geen of minder  contact geld in de kassa, snellere doorstroming en dus meer klanten en omzet. En aangezien de meeste klanten niet of nauwelijks contant geld bij zich hebben, kunnen ze bij jou sowieso afrekenen. Als je kiest voor een apparaat waarbij je klanten ook contactloos kunnen betalen, wordt het gemak nog groter. Zo verdien je je investering snel weer terug.